top of page

ápr. 27., Cs

|

Toldi Mozi

AMATŐRÖK

EGY ÉRTELMI FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ SZÍNÉSZEKBŐL ÁLLÓ AMATŐR TÁRSULAT LEHETŐSÉGET KAP ARRA, HOGY EGY VALÓDI KŐSZÍNHÁZBAN LÉPJEN FEL.

AMATŐRÖK
AMATŐRÖK

Időpontok és helyszínek

2023. ápr. 27. 20:00

Toldi Mozi, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38, 1054.

Részletek a filmről

Amatőrök | április 27. | 20:00 | Nagyterem

 

Lengyelország | 2020 | 95 perc

Játékfilm, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

 

TRAILER

 

Krzysiek és értelmi fogyatékkal élő színészekből álló amatőr társulata sikert arat egy színházi fesztiválon. A Személyes tárgyak irodája nevű társulat jutalma egy soha vissza nem térő lehetőség: rendes színházban, hivatásos színészekkel hozhatnak létre egy színdarabot. Hatalmas öröm és esély. A Zorba, a görög című darab adaptációján kezdenek dolgozni, azonban amikor kiderül, hogy a színház igazgatója számukra nehezen elfogadható feltételeket szab, a kezdeti lelkesedés alábbhagy. A szívet melengető, humoros történetben Krzysiek és társai életre szóló leckét adnak "normális" és "ép" társaiknak szabadságból, méltóságból és emberségből, de elsősorban arra az örökérvényű igazságra világítanak rá, miszerint minden egyes ember különleges.

 

A vetítés után Iwona Siekierzyńska rendezővel és a forgatókönyv társszerzőjével, Waleria Siekierzyńskával beszélgetésre kerül sor.

 

Iwona Siekierzyńska (*1967) – rendező és vendég

Iwona Siekierzyńska lengyel filmrendező és forgatókönyvíró. Pańcia című rövidfilmjét 1996-ban Diák Oscar-díjra jelölték. 2000-ben megkapta a cannes-i filmfesztivál Cinéfondation ösztöndíját. Amatőrök című filmje a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb filmnek járó Arany Serleget, illetve a Koszalin DEBUT Filmfesztiválon a legjobb forgatókönyvnek járó díjat.

 

Waleria Siekierzyńska (*1995) – a forgatókönyv társszerzője és vendég.

Waleria Siekierzyńska lengyel filmművész. Többek között az Amatőrök című film forgatókönyvén működött közre.

Share This Event

bottom of page