top of page

máj. 09., Cs

|

Toldi mozi

AZ Ő TESTE

Egy sikeres sportolónőből a sportkarrierje kényszerű befejezése után ismert pornószínésznő válik.

AZ Ő TESTE
AZ Ő TESTE

Időpontok és helyszínek

2024. máj. 09. 20:00 – 22:00

Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38

Részletek a filmről

Az ő teste | május 9. | 20:00 | Nagyterem


Csehország / Szlovákia, 2023, 108 perc

Dráma, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

A film megtekintése 18 éven aluliak számára nem ajánlott.


TRAILER


Az ő teste című filmet egy kilencvenes évekbeli prágai igaz történet ihlette. Andrea, a fiatal toronyugró az atlantai olimpiára készül. Szülei és edzője –  de legfőképpen maga Andrea – a sikert és a teljesítményt mindennél többre értékelik. Sportolói karrierje azonban egy sérülés miatt váratlanul véget ér. Mivel a teste az egyetlen eszköz, amit a siker elérése érdekében felhasznált, Andrea új felhasználási módot talál neki, méghozzá a pornóiparban. Hamar hírnévre, függetlenségre és szabadságra tesz szert, így végre azt csinálhatja, amit akar. Ám végül kénytelen behúzni a féket. A film azt a kérdést járja körül, hogy az ember azt csinálhat-e a saját testével, amit csak akar, valamint feltárja azokat a korlátokat, amelyek ezt a szabadságot behatárolják.


Natálie Císařovská (*1988) – rendező

Prágában született, Csehországban. A prágai Károly Egyetemen és a párizsi Sorbonne-on végzett történelem szakon, jelenleg a prágai FAMU-n tanul dokumentumfilmezést Helena Třeštíkovánál. Fő érdeklődési területe a dokumentumfilm és a fikció határán húzódik, amely határt munkáiban gyakorta átlép. Emberi történetekre és azok sajátos, költői mikrovilágára összpontosít. 


Cseh Centrum

A budapesti Cseh Centrum 1993 óta működik a Cseh Nagykövetség épületének Szegfű utcai szárnyában. A VI. kerületi Zichy palota már 1922 óta a cseh(szlovák) külképviselet székhelye. Tevékenységünk elsődleges célja a cseh-magyar kulturális kapcsolatok további bővítése, rendezvények szervezése.Share This Event

bottom of page