top of page

máj. 08., Sze

|

Toldi mozi

RETTENETES IVÁNA

Egy feltörekvő színésznő visszatér szülővárosába, hogy felépüljön egy rejtélyes betegségből, de a magánéletéről szóló pletykák megzavarják a kiruccanást.

RETTENETES IVÁNA
RETTENETES IVÁNA

Időpontok és helyszínek

2024. máj. 08. 18:00 – 20:00

Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38

Részletek a filmről

TRAILERRettenetes Ivána | május 8. | 18:00 | Nagyterem


Románia / Szerbia, 2019, 86 perc

Dráma, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal.


TRAILER


A Romániában élő szerb színésznő, Ivána egészségügyi problémák miatt úgy dönt, hogy a nyarat a Duna túlpartján található szülővárosában, Kladovóban, családi körben tölti. A helyi polgármester meggyőzi, hogy legyen a legfontosabb helyi kulturális eseménynek, a Barátság Hídja című zenei fesztiválnak az arca. A színésznő kétségek közt és vonakodva elfogadja az ajánlatot. Meglehetősen különc bukaresti barátait is meghívja az eseményre, akik nem kis feltűnést keltenek, ráadásul Ivánáról szerelmi pletykák kelnek szárnyra a városban, amitől az idegösszeomlás szélére sodródik. A család és a barátok lehetőséget kapnak, hogy saját érzelmeiket vállalva, önmagukat játsszák egy olyan nő filmjében, aki a Duna egyik oldalán sem találja a helyét.


Ivana Mladenović (*1984) – rendező

Ivana Mladenović Belgrádban tanult jogot, majd Romániába költözött, ahol a bukaresti Nemzeti Film- és Színházművészeti Egyetemen tanult filmrendezést. Filmjeit a világ különböző filmfesztiváljain mutatták be és díjazták. A Rettenetes Ivána elnyerte a zsűri különdíját a Locarnói Filmfesztiválon, valamint az Arany Babakocsi-díjat a Zágrábi Filmfesztiválon.


Román Kulturális Intézet

A Román Kulturális Intézet közintézményként 2003 óta a romániai kulturális-művészeti alkotások megismertetését és elismertetését tűzte ki fő céljául. Küldetését kulturális projektek és események szervezésével, valamint információ-továbbítással valósítja meg, kommunikációs csatornaként és közvetítőként lép fel a román kulturális produktumok és a külföldi közönség között.Share This Event

bottom of page