top of page

máj. 09., Cs

|

Toldi mozi

A SELLŐK NEM SÍRNAK

A szupermarket pénztárosa egy szintetikus sellőuszonyról álmodozik, hogy elterelje a figyelmét kaotikus mindennapjairól.

A SELLŐK NEM SÍRNAK
A SELLŐK NEM SÍRNAK

Időpontok és helyszínek

2024. máj. 09. 18:00 – 20:00

Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38

Részletek a filmről

A sellők nem sírnak | május 9. | 18:00 | Nagyterem


Ausztria, 2022, 92 perc

Vígjáték / Dráma, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal


TRAILER 


Annika, a bolti eladónő élete kaotikus: az apja beköltözik hozzá, barátnője babysitternek használja, remélt szerelméről pedig kiderül, hogy hajléktalan. Ráadásul még a munkahelyén is megszorítások vannak, sátáni üzletvezetője szánt szándékkal keresi az indokot, hogy felmondhasson neki. Annika mindezek ellenére a tökéletes sellőuszonyról álmodozik. Úgy érzi, hogy végre fényt hozhatna az életébe, de az 2.458 euróba kerül.


A vetítés után egy beszélgetés erejéig vendégül látjuk Franziska Pflaum rendezőt.


Franziska Pflaum (*1987) – rendező és vendég

A Bécsi Képzőművészei Egyetemen tanult, majd filmes tanulmányait a Babelsbergi Konrad Wolf Egyetemen végezte. Jelenleg rendezőként és íróként dolgozik. 2014-ben elnyerte a Német Rövidfilmdíjat.


Osztrák Kulturális Fórum

Az Osztrák Kulturális Fórum 1976 óta szervez programokat és erősíti Magyarország és Ausztria együttműködését a kultúra minden területén. A zene, az irodalom, a színház, a képzőművészet, a film és a tudományos élet területén támogat művészeket és projekteket.Share This Event

bottom of page