top of page

ápr. 26., Sze

|

Toldi Mozi

PIARGY

EGY TÖRTÉNET A SZERELEMRŐL, A KÍNZÓ BŰNTUDATRÓL, ÉS A KEGYETLEN BÜNTETÉSRŐL.

PIARGY
PIARGY

Időpontok és helyszínek

2023. ápr. 26. 20:00

Toldi Mozi, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38, 1054.

Részletek a filmről

Piargy | április 26. | 20:00 | Nagyterem

 

Szlovákia | Csehország | 2022 | 100 perc

Játékfilm, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal

 

TRAILER

 

1939 tavaszán a besztercebányai (Banská Bystrica) püspök megtudja, hogy a néhány nappal korábban lavina által betemetett Piargy faluban megszületett az Antikrisztus. A püspök hívatja Baláž atyát, és felkéri, hogy vizsgálja ki Johanka, a katasztrófa egyetlen túlélője nyilatkozatait. Baláž atya pontosan akarja tudni, mi történt Piargyban.

 

A vetítés után beszélgetésre kerül sor Pecháček Judit színésznővel.

 

A Pecháček Judittal folytatott beszélgetés után a Toldi Klubban a Balogh Guszti & Brájen Balogh duó koncertjére kerül sor.

 

Ivo Trajkov (*1965) – rendező

Ivo Trajkov macedón rendező, producer, szerkesztő, forgatókönyvíró, dramaturg és lektor. Emellett rendezőként, producerként, forgatókönyvíróként és dokumentumfilmesként dolgozik a Cseh Televíziónál. Ő készítette például a Takové normální manželství (Csak egy átlagos házasság) és a Výpověď utajeného svědka (Egy titkos tanú vallomása) című dokumentumfilmeket, valamint a Jan Zajíc öngyilkosságáról szóló tévéfilmet. Macedónia három játékfilmjét is Oscar-díjra jelölte.

 

Pecháček Judit (*1988) – színésznő és vendég

Pecháček Judit színésznő. Főként színpadon játszik, fellép az Andrej Bagar Színházban és a Jókai Színházban, valamint vendégszerepelt a Szlovák Nemzeti Színházban is. 2011-ben debütált a Zuzana Liová által rendezett Dom (Ház) című játékfilmben, amelyért elnyerte a 2011-es Art Film Fest legjobb női alakításért járó Kék Angyal-díját, valamint az Igric-díjat, a rangos The Sun in a Net díjat, és a budapesti 18. Nemzetközi Titanic Filmfesztivál diákzsűrijének díját.

 

Fotó: © Mayo Hirc

Share This Event

bottom of page