top of page

máj. 07., K

|

Toldi mozi

ISTEN ASSZONYA

Egy protestáns lelkész küzdelme egy spirituális dilemmával, egy életveszélyes betegséggel és egy szexuális abúzussal.

ISTEN ASSZONYA
ISTEN ASSZONYA

Időpontok és helyszínek

2024. máj. 07. 18:00 – 20:00

Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36–38

Részletek a filmről

Isten asszonya | május 7. | 18:00 | Kisterem


Szlovénia, 2023, 98 perc

Dokumentumfilm, eredeti nyelven, angol és magyar felirattal


TRAILER


Jana evangélikus protestáns lelkész, aki két kis gyülekezetben dolgozik a szlovén peremvidék hátrányos helyzetű falvaiban. Túllépett a gyermekkori szexuális zaklatáson és a lázadó, zűrös kapcsolatokkal tarkított fiatalkorán. Humoros és nyitott lelkülete révén, az állandó "istenkeresés" közepette egyre inkább úgy érzi, hogy az egyháza hagyományos tanításai csapdájába esett. Az élet dilemma elé állítja: kilépjen-e a lelkipásztorságból? Elvégre nagy bátorság kell ahhoz, hogy kiálljon a saját meggyőződése mellett, és szembenézzen a rég eltemetett családi sebekkel, miközben a teste egy életveszélyes betegséggel küzd.


Maja Prettner (*1987) – rendező

Maja Prettner a ljubljanai Színház-, Rádió-, Film- és Televízióművészeti Főiskolán tanult filmrendezést. Dokumentum- és fikciós sorozatokon és filmeken dolgozott különböző televíziós műsorszolgáltatóknál. Munkáit szlovéniai és külföldi filmfesztiválokon mutatták be. A Home Sweet Home volt az első díjnyertes dokumentumfilmje. 2018-ban a Berlinale fesztivál részeként beválasztották a Berlinale Talent Campusba.


Szlovén Köztársaság Nagykövetsége

A kultúra területén a nagykövetség munkája a szlovén kultúrpolitika végrehajtása általi kölcsönös megértés előmozdítására irányul. Célja, hogy erősítse a kapcsolatokat Szlovénia és a fogadó ország érintett kulturális intézményei között, valamint azokkal a művészekkel, akik külföldön szeretnék bemutatni munkáikat.Share This Event

bottom of page